Grad Gospić, Turistička zajednica grada Gospića i Muzej Like Gospić i ove godine će prigodno obilježiti 168. rođendan Nikole Tesle atraktivnom manifestacijom Tesla Power of Ligts.

SRIJEDA, 10. srpnja 2024.

Na Teslin rođendan, 10. srpnja 2024. godine svi koji to žele moći će uživati u bogatom programu koji počinje u Teslinom rodnom Smiljanu ( MC Nikola Tesla) u 12,00 sati okruglim stolom pod nazivom „ Teslin toranj čovječanstvu” a u također u Smiljanu od 21,30 sati moći ćete pogledati predstavu  “Tesla – puni krug” u izvedbi Tvornice lutaka Zagreb u suradnji sa Udrugom Mreža Nikola Tesla – Nikola Tesla network.

KONCERT GIULIANA I DIKTATORA 

Od 20,30 sati na Trgu Stjepana Radića počinje Tesla Power of Lights show u sklopu kojeg će biti osvijetljene sve zgrade u Gospiću u kojima je boravio ili djelovao Nikola Tesla ili koje nose njegovo ime a posjetitelje očekuje i  svjetlosni laser show, vodeni zid sa projekcijama, bogata ugostiteljska ponuda i koncert Giuliana& Diktatora.

Organizatori su se posebno potrudili osigurati bogat sadržaj za djecu pa će tako oni najmlađi moći uživati u svjetlosnim u NEON playground – parku za djecu i glow wall dječjem igralištu.

U GOSPIĆ STIŽE RIMČEVA NEVERA

Zasigurno najveća atrakcija ovogodišnje “Tesla Power of Lights” manifestacije bit će prvi svjetski serijski električni hiperautomobil –Rimac Nevera –  jurilica od 1914 konja, s najbržim ubrzanjem među automobilima koji su danas u produkciji – do 100 km/h za ispod dvije sekunde i do 300 km/h za samo 9,3 sekunde,  koji će biti izložen na Trgu Nikole Tesla od 17,00 do 23,00 sata.

U večernjim satima Rimčeva Nevera biti će prigodno osvijetljena a svi koji to žele mogu ekskluzivno vidjeti automobil uživo i fotografirati se sa ovim svjetskim čudom hrvatske proizvodnje.

ČETVRTAK, 11.srpnja 2024.

Ako propustite događanja na sam rođendan Nikole Tesle, u četvrtak, 11. srpnja 2024. imat ćete priliku prošetati s Nikolom Teslom po Gradu Gospiću i obići sve lokacije na kojima je Nikola radio ili gdje je živio te posjetiti mjesto na kojem je Nikola Tesla osmislio i u djelo proveo svoj prvi izum.

Gs Press